Simona Halep i-a dat lovitura decisivă lui la Patrick Mouratoglou. Dovada că ruptura este totală

de: Sorin Barbu
25 10. 2023

Simona Halep a renunțat definitiv la antrenorul francez Patrick Mouratoglou. Vestea s-a aflat chiar în ziua în care jucătoarea din România a depus apelul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, unde speră să scape de suspendarea de patru ani pentru dopaj.

Simona Halep a renunțat la Patrick Mouratoglou și a început antrenamentele la altă academie

Simona Halep a luat în sfârșit decizia logică, după declanșarea scandalului de dopaj: a renunțat la antrenorul francez Patrick Mouratoglou. Toată povestea s-a aflat chiar în ziua în care jucătoarea de tenis, prin avocații ei, a depus apelul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne prin care cere ca procesul ei să fie practic judecat de la început, în condițiile în care Sport Resolutions a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani.

Vorbim practic de o decizie normală în condițiile în care în fața tribunalului s-a demonstrat că Simona Halep a primit un supliment contaminat, de la o firmă mică din Canada, cu care lucra în mod frecvent academia Patrick Mouratoglou. Iar legat de acest caz există multe semne de întrebare, cum de angajații unei academii atât de renumite aveau legături cu o firmă care nu era capabilă să controleze tot lanțul de producție, iar multe dintre ingrediente au fost aduse din China, pe un traseu de greu de descifrat.

Simona Halep a jucat ultimul meci pe 29 august 2022, la US Open, când a pierdut în primul tur cu Daria Snigur

Unde se antrenează Simona Halep, după ce s-a despărțit de Patrick Mouratoglou

În așteptarea procesului și verdictului de la TAS, Simona Halep se antrenează zi de zi cu multă vigoare. Așa a făcut încă din momentul în care a aflat că este suspendată provizoriu, în octombrie 2022, și a spus mereu că face acest lucru pentru că este convinsă că este nevinovată și că vrea să se întoarcă rapid pe terenul de tenis.

Doar că antrenamentele din străinătate nu se mai desfășoară la academia lui Patrick Mouratoglou din Franța, ci le-a mutat în Dubai la CF Tennis Academy, conform prosport.ro. Este vorba de o academie fondată acum 20 de ani de Clark Francis, fost jucător de tenis profesionist. Sportiva face ședințele de pregătire cu Adam Lawson, cel mai bine cotat antrenor al acestei academii, considerată numărul unu în regiune.

O altă dovadă că Simona Halep a rupt relațiile cu Patrick Mouratoglou este și faptul că de ziua ei nu a acceptat ca mesajul antrenorului să apară pe pagina ei. Aceste decizii arată faptul că sportiva a ajuns la concluzia lui Ion Țiriac, cel care i-a spus încă de la declanșarea acestui scandal că ar trebui ca echipa ei să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat în acest caz.

Simona Halep a jucat ultimul ei meci în circuitul profesionist pe 29 august 2022, fiind eliminată în primul tur la US Open. Turneul american a fost cel la care a fost testată. În acel moment se afla pe locul 9 WTA, iar acum nu mai face parte din clasamentul pe care l-a condus de două ori.